Dan nezavisnosti BiH u Zenici: Zbog političara nemojte mrziti državu

Dan nezavisnosti BiH u Zenici: Zbog političara nemojte mrziti državu
0
Piše: E. M.
1.3.2017. u 12:19
65
komentara
0

dijeljenja
1/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
8/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
9/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
10/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
11/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
12/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
13/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Zenici je danas obilježen polaganjem cvijeća na spomen-obilježjima te govorima predstavnika boračkih organizacija, boraca i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.
Građani Zenice cvijeće su prvo položili na spomen-obilježju Papirna, a zatim u centru grada na spomen-obilježju Kameni spavač gdje je upriličena centralna svečanost povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca "Zlatni ljiljan" iz Zenice Nihada Husejnagić danas je na spomen-obilježju Kameni spavač, gdje su ispisana imena poginulih boraca, poručila kako ni 25 godina poslije nije precizirano ko je žrtva, a ko agresor.

"Ovih 925 pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine koji su branili svoju državu i dali ono najvrednije, izborili su se za nju, za nas. Iza njih je ostalo 1.180 djece, obrazovane i odgojene, koja se bore za status u svom gradu i državi. Većina na funkcijama ne poštuje ovu djecu, a ni nas članove porodica poginulih boraca, ratne invalide i demobilisane borce. Poručujem to funkcionerima koji povećavaju naknade za svoj odvojeni život, iako su živi i zdravi svojoj djeci. Međutim, neka znaju da naknada za izgubljeni život sinova ove zemlje nije ni upola tolika, a ipak smo odgojili poštenu i čestitu djecu", kazal je Husejnagić.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji im je poručio da pokažu svoju građansku odlučnosti i hrabrost te da ne gube vjeru u državu.

"Vi možete biti ljuti na partije, na mene kao gradonačelnika, ali mi nismo država Bosna i Hercegovina. Bosna i Hercegovina je jedina gdje mi živimo i gdje ćemo živjeti. Molim vas nemojte radi nas pojedinaca, političkih partija, političara, pa i mene gradonačelnika da psujete i mrzite svoju državu", poručio je Kasumović.

Nakon govora predstavnici gradske i kantonalne vlasti, boračkih udruženja i političkih partija položili su cvijeće na spomen-obilježje.
Prijavi grešku


Komentari (65)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...