Crna hronika
1

Zvornik: Skrnavio spomenike jer je "pod uticajem natprirodnih sila"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Muškarac D. Nikolić iz Zvornika priznao je policiji da je on oštetio veliki broj nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Branjevu.

Tokom kriminalističke obrade ova osoba je kao motiv navela "da je bila pod uticajem natprirodnih sila te je iscrtavanjem krstova na slikama pokojnika htjela da se zaštiti od istih", saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Radi dokazivanja krivičnog djela za koji se sumnjiči Nikolić, policijski službenici izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi ova osoba te od nje oduzeli više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sizvršenjem krivičnog djela 'povreda groba ili leša.

Radnici Policijske stanice Kozluk nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, a Okružnom tužilaštvu u Bijeljini dostavit će izvještaj o počinjenom krivičnom djelu povreda groba ili leša protiv D. Nikolića iz Branjeva.

Policijskoj stanici Kozluk prijavljeno je prije nekoliko dana da su oštrim predmetom izgrebali slike pokojnika na 156 nadgrobnih spomenika na ovom pravoslavnom groblju u Branjevu.

Oštećenja su u vidu krsta, iscrtana u jednom potezu, bez ponavljanja linija, a uglavnom iscrtana u predjelu čela.