Komandant u FUP-u
2.2k

Zoran Čegar: Ovo je strašno, ako ovo rade policiji, šta će tek građanima

Piše: A. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zoran Čegar, komandant podrške pri Jedinici za zaštitu osoba i objekata Federalne uprave policije, rekao je za Klix.ba da je još u šoku zbog ubistva policajca Adisa Šehovića i teškog ranjavanja drugog policajca Davora Vujnovića.

"Ovo je prestrašno. Mislio sam da smo dotakli dno, ali nismo. Pitam se ko je sljedeći od mojih kolega. Ako oni rade ovo policiji, šta će tek uraditi građanima. Ja sam bio na mjestu događaja, vidio sam kolegu koji leži izrešetan, to je strašno", kazao nam je Čegar kojeg smo upitali za komentar na jutrošnji incident.

Očito veoma potresen, Čegar je rekao da izađu političari ili rukovodioci koji kažu da niko više neće dići prst na policajca.

"Sada će dizati kalašnjikove. Meni su nekidan slomili klavikule na protestima. Niko od rukovodilaca nije me pitao šta mi treba. Nedvojbeno je da će ih policija naći, ali ako ih ja nađem i moji ljudi ...", rekao nam je potreseni Čegar.

On je kazao kako smiruje druge policijske službenike budući da su ga mnogi kontaktirali i pitali "šta im je činiti".

"Naše jedinice za profesionalne standarde ili unutrašnje kontrole se bave tim je li ko prijavio policajca. Da vidimo šta će sada uraditi, ko će otići porodicama na vrata i reći da su neki kerovi ubili njihove hranitelje", naveo je Čegar.