Crna hronika
125

Žepče: Mladić izboden na smrt u tuči, osumnjičeni priveden

Zeda
Željezno Polje kod Žepča (Foto: Zeda)
Željezno Polje kod Žepča (Foto: Zeda)
Dvadesetpetogodišnji Adem Dedić ubijen je jutros rano u tuči koja se dogodila u selu Željeno polje kod Žepča. Prema prvim nezvaničnim informacijama njega je nožem povrijedio A. H. (22) iz zaseoka Brižđe u Željeznom polju, nakon čega je nastradali Dedić iskrvario i podlegao.

"Jutros oko dva sata u zaseoku Mjestova Ravan u Željeznom Polju, opština Žepče, došlo je do tuče. U tuči su učestvovale četiri osobe prilikom koje je jedna osoba zadobila teške povrede nožem u predjelu prepona. Povrijeđeni je je preminuo na putu do bolnice Žepče", saopćio nam je Sanjin Kulenović, portparol tužilaštva ZDK.

 Sve uviđajne radnje obavili su pripadnici policije MUP-a ZDK sa dežurnim tužiocem, koji je naložio obdukciju nastadalog. Nakon obavljenih uviđajnih radnji policija je privela jednu osobu, za koje se sumnja da je zadala smrtnu ranu nastradalom Dediću, i zadržala ga u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave Zenice i ova osoba će biti predato na daljnji postupak nadležnom Kantonalnom tužilaštvu ZDK.