|

Zenički specijalci pronašli 28 stabljika indijske konoplje i osobu koja je brala

Zenički specijalci pronašli 28 stabljika indijske konoplje i osobu koja je brala
9
F
FENA
22.8.2017. u 15:54
94
komentara
9

dijeljenja
Pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pronašli su na lokalitetu brda Kuber, iznad sela Dobriljevo kod Zenice, zasad biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.
Prilikom obilaska terena, u dijelu obraslom šumom i niskim rastinjem, zenički specijalci su pronašli osobu B.Z., kod koje je, izvršenim pregledom, u ručnoj torbi pronađena određena količina vršica i listova spornih stabljika. Zatečena osoba je lišena slobode i zadržana do dolaska kriminalističkih inspektora Policijske uprave I, koji su obavili uviđajne radnje, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon izvršenog uviđaja utvrđeno je da je pronađeno 28 stabljika, visine od 120 do 190 cm, koje su fotografisane i oduzete, te će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja.

Nad osobom B.Z., rođenim 1986. godine, iz Zenice, u službenim prostorijama je zavedena kriminalistička obrada, a nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu ZDK će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću policije MUP-a ZDK.
Prijavi grešku


Komentari (94)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...