{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Zenički policajci uhapsili novinara TV IC iz Kaknja

S
8.2.2010. u 16:07
0
106
Zenički policajci uhapsili novinara TV IC iz Kaknja
0
Zenički policajci uhapsili novinara TV IC iz Kaknja
Policija hapsi Osmana Drinu (Foto: YouTube screenshot)
Komesar MUP-a Zeničko-dobojskog kantona naložio je da se izvrši detaljna unutrašnja istraga o dešavanjima 6. februara ove godine kada je u Gradskoj areni u Zenici, nakon odigravanja košarkaške utakmice Prve ženske lige BiH Čelik-Željezničar, uhapšen novinar kakanjske televizije IC Osman Drino.
Naime, incident se dogodio nakon što su policajci presreli Senaida Mujezinovića, člana Uprave Ženskog košarkaškog kluba “Čelik”, a koji je čekao ispred klupskih prostorija da mu donesu ključ od kancelarije, iz koje je trebao profaksati statistiku utakmice u Košarkaški savez BiH.

Policajci su Mujezinoviću naredili da stavi ruke na zid, a kada je pokušao objasniti
da je službena osoba, gurnuli su na zid i počeli pretresati.

U tom trenutku hodnikom je prolazila grupa novinara, a Drino je prišao policajcima, predstavio se, i kazao da poznaje Mujezinovića i da su policajci pogriješili.

Međutim, policajci su Drini počeli zavrtati ruke, oborivši ga na pod, a potom su ga priveli u policijsku stanicu. Nakon puštanja, u Hitnoj pomoći ljekari su konstatovali da je Drino prilikom hapšenja zadobio nagnječenje i istegnuće tkiva ruke zbog čega će morati nositi longetu.

Čitav incident snimila je kakanjska televizija IC, a iz MUP-a ZDK saopćeno je da
ukoliko se utvrdi da su policijski službenici prekoračili policijska ovlaštenja, te postupali protivno odredbama Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK, protiv istih će biti pokrenut disciplinski postupak te će biti sankcionisani zbog povrede službene dužnosti, u skladu sa odredbama Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika MUP-a ZDK.

Napomena: Snimak kao i komentari ispisani na njemu pripadaju TV IC Kakanj.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: