Kakanjac i Visočak
0

Zenička policija kontrolom automobila pronašla 1,1 kilogram droge

E. M.
Foto: MUP ZDK
Foto: MUP ZDK
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona prilikom obavljanja rutinske kontrole u saobaćaju pretresom vozila su pronašli 1132,50 grama opojne droge "speed".

Kontrolom vozila u saobraćaju pripadnici MUP-a ZDK su 9. aprila u 23:40 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Radakovo zaustavili Mercedes kojim je upravljao D. F. 1979. godište iz Visokog, a u kojem se i kao suvozač nalazio P. E. rođen 1995. godine iz Kaknja.

“Prilikom pregleda putničkog motornog vozila policijski službenici su pronašli tri plastične kese u kojima se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'speed'. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, dok je vozilo Mercedes zapečaćeno i izmješteno na službeni parking Policijske uprave I”, poručili su iz MUP-a ZDK.

Pronađena materija je oduzeta te je nad D. F. i P. E. zavedena kriminalistička obrada u sklopu koje su ispitani kao osumnjičeni zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK na dalje postupanje.