Crna hronika
0

Zeničanka priznala da je iz kuće u kojoj je čuvala djecu ukrala 65.000 KM

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Jasna Mišković (51) iz Zenice, nastanjena u Glamoču, priznala je policiji da je 1. avgusta iz porodične kuće T.L. u Ulici Ive Lole Ribara u Glamoču ukrala novac u vrijednosti oko 65.000 KM.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je nakon provedene kriminalističke obrade Miškovićeva priznala policiji da je iz jedne od soba na spratu kuće, u koju je došla po pozivu vlasnika, otuđila 31.000 eura i 4.000 KM, te da je ukradeni novac sakrila u podrumskim prostorijama zgrade u kojoj stanuje.

Vrdoljak je rekao da je prilikom pretresa prostorija pronađeno 29.000 eura i 1.900 KM, dok je Miškovićeva priznala da je ostatakom ukradenog novca od 2.000 eura i 1.900 KM vratila dio duga koji je imala.

Jasna Mišković povremeno je čuvala djecu i radila druge poslove u kući iz koje je ukrala novac, a nakon završene kriminalističke istrage, uz izvještaj o počinjenju krivičnog djela teške krađe, predata je u nadležnost kantonalnog Tužilaštva u Livnu.