Crna hronika
243

Zenica: Zatvorenik pobjegao iz vozila Sudske policije, u toku potjera

Piše: Am. Dž. - E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zatvorenik Nermin Bureković pobjegao je oko 11 sati iz vozila Sudske policije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) intenzivno tragaju za njim na području Radakova u Zenici, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u ZDK.

Zatvorenik Nermin Bureković jutros je sa lisicama na rukama pobjegao iz službenog vozila Sudske policije u trenutku kada je bio sprovođen iz Općinskog suda u Zenici.

Pripadnici MUP-a ZDK i Sudske policije intenzivno tragaju za bjeguncem na više lokacija u Zenici, a do sada nema informacija o njegovom hapšenju. Glavni zapovjednik Sudske policije, Edin Vehabović, je kazao kako je N. B. po za sada nerazjašnjenim okolnostima pobjegao iz službenog vozila te da je u toku potjera.

"Jutros oko 10.50 sati osuđena osoba inicijala N. B. je za sada pod nerazjašnjenim okolnostima pobjegla iz vozila Sudske policije. Svoju zatvorsku kaznu izdržava u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru, a u Zenicu je dovezen po drugom krivičnom postupku", kazao je Vehabović, te dodao da je bjegunac svoju kaznu u Mostaru trebao odležati zaključno sa 16. decembrom tekuće godine i da nije u pitanju kazna dugotrajnog zatvora.

Bureković je još uvijek u bjekstvu, a u toku su intenzivne mjere potjere Sudske policije u suradnji sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

"Obzirom da postoje indicije da se radi o krivičnom djelu, nadležnost provodi Tužilaštvo u suradnji sa MUP-om ZDK, a Sudska policija će provesti interni postupak radi utvrđivanaj disciplinske odgovornosti Sudske policije", dodao je Vehabović.

Prema riječima očevidaca, Bureković je iz službenog vozila Sudske policije pobjegao u naselju Crkvice, dok je vozilo bilo u stanju mirovanja zbog radova na cesti.

Kako javlja reporter portala Klix.ba trenutno na lokalitetu Radakova, Crkvičkog brda, te na drugim lokacijama u Zenici traje intenzivna potraga za ovim licem.