Kantonalno tužilaštvo ZDK
0

Zenica: Za dva mjeseca počinio 12 krivičnih djela

ZEDA
Kantonalno tuzilastvo ZDK
Kantonalno tuzilastvo ZDK
Kantonalnom tužilaštvu Zenica od strane Policijske uprave I u Zenici dostavljen je izvještaj protiv lica Belmira Duvnjaka, rođenog 1989. godine, iz Zenice, zbog počinjenih dvanaest krivičnih djela.

Duvnjak je prijavljen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Teška krađa", člana 287. KZ FBiH, krivično djelo "Krađa", iz člana 286. KZ FBiH, i krivično djelo "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", iz člana 239. KZ FBiH.

On je u toku mjeseca jula i avgusta ove godine, na području Zenice, izvršio devet teških krađa i krađa, gdje je u gotovo svim slučajevima iskoristio odsutnost vlasnika, te upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva, nasilno ulazilo u kuće i vikend-kuće, vlasništvo lica koja su oštećena izvršenjem navedenih krivičnih djela, te otuđivao raznovrsne predmete koje bi pronašlo u unutrašnjosti kuća. U gotovo svim slučajevima je na kućama pričinjena materijalna šteta usljed provaljivanja i nasilnog ulaženja.

U tri slučaja je nad navedenim licem od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I zavedena kriminalistička obrada zbog posjedovanja opojnih droga, te je nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zenica dostavljena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica zbog počinjenog krivičnog djela "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Uz službene izvještaje Belmir Duvnjak je sa izvještajima predat Kantonalnom tužilaštvu Zenica na nadležnost i dalji postupak.