{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Istražuje se dojava o skrivenim vrećama sa bombama i oružjem

F
17.3.2015. u 16:48
5
10
Zenica: Istražuje se dojava o skrivenim vrećama sa bombama i oružjem
5
Zenica: Istražuje se dojava o skrivenim vrećama sa bombama i oružjem
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnici kompanije "Hering“, izvođači istražnih radova na dionici autoputa A1, u dijelu koji će se graditi na relaciji Zenica Jug - Zenica Sjever, prijavili su nadležnoj policijskoj upravi i Kantonalnoj upravi civilne zaštite da su upozoreni od mještana da bi na dva lokaliteta u naseljenom mjestu Perin Han mogle da se nalaze zakopane vreće sa bombama i drugim eksplozivnim sredstvima.
Pripadnici deminerskog tima Federalne uprave civilne zaštite su danas pregledali jedno od navedenih mjesta u cilju otkrivanja zakopanih eksplozivnih sredstava. Njihove aktivnosti će se nastaviti i sutra na istom lokalitetu, ali i na drugom lokalitetu na koji su danas tokom obavljanja prvih istražnih aktivnost ukazali mještani.

"Obaviješteni smo o mogućim skrivenim vrećama sa bombama i oružjem tako da smo odmah angažirali specijalizirani tim deminera. Danas su tek počeli raditi i pripremati teren za pregled, a nakon završetka svih aktivnosti znat ćemo da li ima nešto u zemlji na ovom lokalitetu. U svakom slučaju hvala građanima na upozorenju i pozivamo sve koji imaju bilo kakve informacije o skrivenom oružju da jave policiji ili civilnoj zaštiti", rekao je Sead Džanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK-a.

Radnici kompanije "Hering" su zbog eventualne opasnosti privremeno obustavili građevinske istražne radnje na ovom lokalitetu do okončanja aktivnosti deminerskih timova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: