Crna hronika
1

Žena u koju je muž pucao u Skender Vakufu je trudnica

FENA
Žena iz Skender Vakufa u koju je jutros pucao njen suprug Dalibor Mitrović (37), zbrinuta je jutros u Kliničkom centru Banja Luka i otpuštena na kućnu njegu, kao i njihov sin.

Iz te zdravstvene ustanove su potvrdili da je pacijentica S. Mitrović, pregledana i u Klinici za ginekologiju i akušerstvo, s obzirom na činjenicu da se radi o trudnoj ženi, a prema riječima dr. Slobodana Grahovca, nalaz se pokazao kao uredan.

Njihov sin S. M. (1996) je zbrinut u Prijemnoj hirurskoj ambulanti nakon čega je također pušten na kućnu njegu.

Policiji je ovaj slučaj pokušaja ubistva, u porodičnoj kući u mjestu Bokan kod Skender Cakufa, prijavljen jutros oko 7.00 sati. Uviđajem je utvrđeno da je žena zadobila prostrijelnu ranu šake i povredu podlaktice u vidu ogrebotine od projektila koji je u nju ispalio njen suprug iz vatrenog oružja, a njihovo dijete je zadobilo povredu šake u vidu ogrebotina od prozorskog stakla.

Policiji je prvo bilo prijavljeno da se dogodilo samoranjavanje žene iz vatrenog oružja.

Dolaskom na mjesto nesreće obaviještena je i Služba hitne pomoći Skender Vakufa, koji su povrijeđenu ženu zajedno sa njenim djetetom koje ima povredu šake, prevezli u Klinički centar Banja Luka.

Iz CJB Banja Luka je potvrđeno da je Mitroivć lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.