Nesreća u Mostaru
30

Žena sa vozilom hrvatskih registarskih oznaka udarila motociklistu i pobjegla s mjesta nesreće

G. Š.
U centru Mostara se dogodila saobraćajna nesreća, kad je na Aveniji u raskrsnici kod zgrade Mostarka oko 13 sati žena sa vozilom hrvatskih registarskih oznaka udarila motociklistu i pobjegla sa mjesta nesreće.

Prema informacijama sa mjesta događaja, motociklista je prošao bez težih povreda, a žena koja je bila za volanom automobila sa hrvatskim registarskim oznakama je pobjegla sa mjesta nesreće u smjeru sjevera.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Kako su nam kazali svjedoci događaja, vozačica je upravljala vozilom Mercedes zlatne boje sa zadarskim registarskim oznakama, te je nakon kontakta sa motociklom stala, ali kako tvrde svjedoci, motociklista je počeo da viče i udara po automobilu te je ona pobjegla.

S obzirom na to da je Mostar pod videonazorom, očekuje se da će policijski službenici koristeći moderni sigurnosni sistem na ispitivanje privesti vozačicu koja je pobjegla sa mjesta nesreće, ako se u međuvremenu nije odlučila sama javiti nadležnim službama.

Na mjesto nesreće su izašli policijski službenici kako bi uradili uviđaj, što je izazvalo otežan saobraćaj na ovoj mostarskoj prometnici.

Više detalja o nesreći i okolnostima koje su prethodile, bit će poznato nakon što se provedu sve zakonom predviđene mjere i radnje koje se poduzimaju u cilju rasvjetljavanja slučaja.