Sarajevo
0

Žena opljačkala ženu

FENA
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je u srijedu slučajeve razbojništva, provalnih krađa i požar.

CENTAR: RANJENA NOŽEM ODBILA HOSPITALIZACIJU

A. M. (1948) uhapšen je zbog osnova sumnje da je nožem ubo A. I. (1957). Osumnjičenog je policija zatekla u stanu u Hadži Idrizovoj ulici, nakon što je u 16.20 sati obaviještena da se tu nalazi jedna povrijeđena osoba. U istom stanu zatečena je A. I., s povredama nanesenim ubodom noža, koja je izjavila da joj je povrede nanio A. M. Na mjestu događaja pronađen je kuhinjski nož. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo, gdje se ljekar nije mogao izjasniti o stepenu povreda. A. I. odbila je hospitalizaciju na torokalnoj hirurgiji.

NOVO SARAJEVO I HADŽIĆI: UHAPŠENI PROVALNICI U VOZILA

K. A. (1985) i T. S. (1991) uhapšeni su zbog osnova sumnje da su u srijedu oko 22 sati u ulici Emerika Bluma izvršili provalnu krađu u putničko vozilo »seat«, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske.

Zbog osnova sumnje da su u ulici Hadželi izvršili provalnu krađu u vozilo "VW golf", vlasništvo K. D. iz Hadžića, uhapšeni su Š. A. (1990) i R. A. (1991). Sva četvorica su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

NOVI GRAD: PRIJETIO SKALPELOM DA BI OPLJAČKAO

Z. S. iz Sarajeva prijavila je policiji da je u utorak oko 23 sata u ulici Omera Kovača nepoznata osoba napala i, prijeteći skalpelom, oduzela joj torbu s novcem, zlatnim nakitom i dokumentima.

Napadač je pobjegao vozilom “VW golf”, nepoznatih registarskih oznaka.

STARI GRAD: ŽENA RAZBOJNIK OPLJAČKALA ŽENU

Š. A. iz Sarajeva prijavila je policiji da joj je u srijedu oko 22.40 sati u ulici Mehmeda Mujezinovića nepoznata žena zaprijetila nožem te oduzela torbu s novcem, mobilnim telefonom i osobnim dokumentima.

ILIDŽA: U PIJAČNOJ ULICI IZGORJELA BARAKA

Drvena baraka koju koristi firma “Ećo - compani” d.o.o. u ulici Pijačna na Stupu izgorjela je u požaru koji je u njoj izbio u 16.10 sati, dok su okolne četiri kuće oštećene.

Požar su ugasili vatrogasci. Uviđaj će danas obaviti službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

KANTON SARAJEVO: U 24 SATA 38 SAOBRAĆAJNIH NASREĆA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 38 saobraćajnih nesreća, pri čemu je jedna osoba lakše povrijeđena.

Iz saobraćaja su usključeni: 14 vozača koji su vozili u alkoholiziranom stanju, tri osobe koje su vozile bez položenog vozačkog ispita i pet vozila koja nisu bila registrirana.