Sarajevo
199

Žena na koju je jučer u Ferhadiji pao dio fasade zadobila prelom lopatične kosti

S. Š.
U centru Sarajeva je jučer došlo do obrušavanja fasade, a povrijeđena je jedna žena (Foto: Klix.ba)
U centru Sarajeva je jučer došlo do obrušavanja fasade, a povrijeđena je jedna žena (Foto: Klix.ba)
Prilikom obrušavanje fasade na jednom od objekata u ulici Ferhadija u Sarajevu povrijeđena je 72-godišnja žena koja je zadobila teške tjelesne povrede, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
U srijedu oko 14:15 sati u ulici Ferhadija, općina Centar Sarajevo došlo je do obrušavanja fasade kojom prilikom je povrijeđena R.B., rođena 1952. godine, nastanjena u Sarajevu.

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstantovao da je 72-godišnjakinja zadobila teške tjelesne povrede - prelom lopatične kosti, nakon čega je upućena na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon kompletiranja, operativni materijal će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Inače, o ovom nemilom događaju se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je povrijeđenoj građanki poručila da tuži odgovorne te da će joj Grad Sarajevo pružiti svu potrebnu pravnu pomoć.