Crna hronika
0

"Zelenašu" iz Bosanske Gradiške oduzeta vozila od 140.000 KM

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Policija Republike Srpske (RS) privremeno je oduzela dva vozila vrijednosti od oko 140.000 KM, tokom finansijske istrage o Milanu Vujičiću iz Bosanske Gradiške, koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo "zelanaštvo".

Vujičić je jedan od četorica "zelenaša“ iz Banje Luke, Bosanske Gradiške i Prijedora, koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Sova“, a sumnjiče se da su počinili više krivičnih djela "zelenaštvo“, na štetu većeg broja građana, koristeći njihovo teško imovno stanje i prilike.

Policijski službenici Odjeljenja za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela Ministarstva unutrašnjih poslova RS su, postupajući po naredbi o pokretanju finansijske istrage Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, proveli finansijsku istragu za Vujičića i njemu povezanih osoba, a na okolnosti koju nepokretnu i pokretnu imovinu posjeduju i na koji način su je stekli.

Finansijska istraga utvrdila je nesrazmjer između zakonitih prihoda i imovine koju posjeduje Vujičić i njemu povezana lica, potvrđeno je danas iz MUPRS-a uz navođenje inicijala osumnjičenog.

Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci donio je zatim rješenje kojim se određuje privremena mjera oduzimanja imovine - Mercedes Benz 211, godina proizvodnje 2005., i BMW X6, godina proizvodnje 2009.