Crna hronika
0

Zbog saobraćajne nesreće u Kosovi saobraćaj na putu M-17 se odvija jednom trakom

FENA
Od 14.10 sati, zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala 3 (tri) vozila, a koja se dogodia na dionici M-17 Maglaj-Doboj, u mjestu Kosova, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Izuzev dionica gdje se izvode sanacioni radovi na kolovozu i gdje je usporeno odvijanje saobraćaja, na ostalim putnim pravcima u BiH saobraćaj se danas odvija bez posenih ograničenja i dužih zastoja. Frekvencija vozila je umjerenog, povremeno pojačanog inteziteta, posebno u većim gradskim centrima.

Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na povremene odrone kamenja na kolovoz.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su na dionici M-17 Jablanica-Mostar, u naselju Glogošnica (kod restorana «Lovački dom»), gdje se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Na GP Bosanski Šamac teretna vozila na prelazak granice čekaju od 30 do 45 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.