Crna hronika
0

Zbog pucnjave na Mihrivodama: Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu predat Mirza Klačar

Piše: E. F.
Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Klačar, osumnjičeni za krivično djelo izazivanja opće opasnosti, predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a pošto se dovodi u vezu sa pucnjavom i tučom koja se protekle sedmice dogodila u ulici Mihrivode u Sarajevu.

Podsjećamo, ranije je zbog ove pucnjave uhapšen i Mirzin brat Dino Klačar i to zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti i nanošenje lakše tjelesne povrede.

Do pucnjave u kojoj je povrijeđen Džanin Dedajić došlo je prošle srijede u 18:30 sati, a svemu je prethodilo narušavanje javnog reda i mira u tučnjavi više osoba.

U jednom trenutku začuli su se i pucnji, a Dedajić je povrijeđen. Iako su u policiji kazali kako je Dedajić zadobio ubodne rane nožem, u sarajevskoj bolnici su mu konstatovane drugačije povrede.

Naime, on je odmah nakon pucnjave prebačen na KUM Kliničkog centra u Sarajevu, gdje mu je konstatovana ustrelna rana desne natkoljenice te je upućen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

U obavljenom intervjuu sa policijom on je izjavio da su ga fizički napali i povrijedili braća Klačar i još jedna nepoznata osoba.

Inače, Dedajić je u rubrike crne hronike dospio nedavno, nakon što je uhapšen zajedno sa Mirzadom Brkićem. Tada su kod njega pronađena dva paketića marihuane i CS sprej, dok je Brkić uhvaćen sa heroinom i oružjem