ZDK
0

Zbog proizvodnje i prodaje droge prijavljen Tešnjak

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona podnijelo je Kantonalnom tužilaštvu izvještaj kojim se R.Š. (1973) iz Šije, općina Tešanj, tereti da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Policijska patrola PS Kakanj 16. septembra u mjestu Zli Brijeg zaustavila je "golf 4" (955-T-971) kojim je upravljao R.Š. i pronašla dva paketića suhe biljne materije koja je asocirala na marihuanu.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Kaknju izvršen je pretres vozila i pronađeno je 4,24 grama marihuane.

„Nakon saslušanja osobe i kriminalističke obrade poduzimane su zajedničke aktivnosti i operativni rad policijskih službenika PS Kakanj i PS Tešanj koje je koordinirao Odsjek za posebne namjene MUP-a ZDK-a i na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda Tešanj, izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu R.Š., u mjestu Šije. Pronađeno je 45,03 grama amfetamina“, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.