Crna hronika
1.2k

Zbog pasa lutalica pretučeni direktor Veterinarske stanice i uposlenici Higijenskog zavoda

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fadil Muhović, direktor Veterinarske stanice Novi Grad te dva uposlenika Higijenskog zavoda za hvatanje pasa lutalica Općine Novi Grad Sarajevo povrijeđeni su i to nakon što ih je danas oko podneva na njihovom radnom mjestu u Reljevu napala grupa od desetak osoba izudaravši ih pištoljima, palicama i noževima, saznaje Klix.ba.

Naime, kako saznajemo, meta napada najprije je bio Edin Ismo, uposlenik od kojega je desetak osoba, među kojima su bile i neke poznate kao aktivisti za zaštitu životinja, tražilo da im vrate pse koji su uklonjeni sa ulice.

"Tražili su da im damo pet pasa koje smo upravo doveli sa Šipa. Pojasnio sam kako to nije moguće i kako moraju podnijeti zahtjev za udomljavanje psa. Tada je jedna djevojka koja je bila među njima otišla u auto i donijela pištolj", priča nam Ismo.

Odmah potom nasilnici su nasrnuli na njega, a čuvši galamu izašao je i direktor Veterinarske stanice Fadil Muhović kao i Nirmel Babić. No, nasilnici su nasrnuli i na njih te im nanijeli ozbiljne povrede. Navodno, neki su nosili palice i noževe kojima su i uništili automobil Higijenskog zavoda.

Ubrzo su svi pobjegli, a cijeli slučaj je prijavljen policiji koja je obavila uviđaj na mjestu događaja te radi na utvrđivanju identiteta i pronalasku napadača na trojicu muškaraca.

S druge strane, oni su prebačeni na KUM Kliničkog centra u Sarajevu kako bi im se ukazala medicinska pomoć te je u toku utvrđivanje stepena njihovih povreda.