{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog paljenja državnih zgrada u Mostaru 43 krivične prijave

A
3.7.2014. u 11:51
0
36
Zbog paljenja državnih zgrada u Mostaru 43 krivične prijave
0
Zbog paljenja državnih zgrada u Mostaru 43 krivične prijave
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) na današnjoj konferenciji za noavinare objavilo je završni zbirni izvještaj o paljevinama zgrada državnih institucija tokom protesta 7. februara.
Prema tom izvještaju, djela paljevine su okarakterisana kao kaznena djela nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđih stvari te napadi na službene osobe u obavljanju posla.

MUP HNK, Policijska uprava Mostar, podnio je Kantonalnom tužilaštvu prijave protiv 43 osobe među kojima i protiv četiri maloljetnika. 

"Izvještaj sadrži podatke o imenima kolovođa i učesnika u tim događajima, s preciziranim pojedinačnim aktivnostima na određenim lokalitetima. Pri sačinjavanju izvještaja korišteno je 116 dokaza u vidu iskaza, svjedočenja, videozapisa, fotografija i drugih vrsta dokaza", rekao je Srećko Bošnjak, šef Odsjeka za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a HNK.

Konferencija za medije u MUP-u HNK (Foto: Anadolija)
Konferencija za medije u MUP-u HNK (Foto: Anadolija)


Prema imenima i nadimcima učesnika i organizatora kaznenih djela, može se zaključiti kako se radi o mlađoj populaciji stanovništva iz svih nacionalnih skupina iz Mostara.

"Uprava Policije ne raspolaže tačnim iznosom pričinjene štete na objektima Vlade HNK, Gradske vijećnice, Gradske uprave, kantonalne Skupštine i zgrada Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) koja se još utvrđuje“, pojasnio je Bošnjak. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: