{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog obmane pri dobijanju kredita prijavljene četiri osobe

S
27.1.2010. u 13:59
0
2
Zbog obmane pri dobijanju kredita prijavljene četiri osobe
0
Zbog obmane pri dobijanju kredita prijavljene četiri osobe
Foto: Arhiv
Postupajući u skladu sa nalogom Kantonalnog tužilaštva Mostar, policijski službenici Federalne uprave policije nastavili su aktivnosti na provjeri dodijele kredita koje je u periodu 2005-2007. godina vršilo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, te su podnijeli Službeni izvještaj protiv četiri osobe: A. O. (1965), V. K. (1978), oboje rođeni na području opštine Čapljina, te M. M. (1955), rođenog u Tesliću i S. H. (1978), rođenog u Doboju, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“ iz člana 268. KZ FBiH.
Naime, postoji osnov sumnje da su imenovane osobe, u svojstvu odgovornih osoba i osnivača/vlasnika u pravnim subjektima, u navedenom periodu aplicirala za namjenske kredite koji su im i odobreni, nakon čega su dobivena novčana sredstva utrošili u druge svrhe.

Nenamjenskim trošenjem novca, imenovane osobe su prekršila odredbe ugovora koje su potpisali sa pomenutim ministarstvom te na taj način oštetila Budžet Federacije BIH za 2006. godinu u iznosu od 41.000,00 KM.

Svi predmeti su predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: