{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog obmane pri dobijanju kredita prijavljene četiri osobe

S
27.1.2010. u 13:59
0
2
Zbog obmane pri dobijanju kredita prijavljene četiri osobe
0
Zbog obmane pri dobijanju kredita prijavljene četiri osobe
Foto: Arhiv
Postupajući u skladu sa nalogom Kantonalnog tužilaštva Mostar, policijski službenici Federalne uprave policije nastavili su aktivnosti na provjeri dodijele kredita koje je u periodu 2005-2007. godina vršilo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, te su podnijeli Službeni izvještaj protiv četiri osobe: A. O. (1965), V. K. (1978), oboje rođeni na području opštine Čapljina, te M. M. (1955), rođenog u Tesliću i S. H. (1978), rođenog u Doboju, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“ iz člana 268. KZ FBiH.
Naime, postoji osnov sumnje da su imenovane osobe, u svojstvu odgovornih osoba i osnivača/vlasnika u pravnim subjektima, u navedenom periodu aplicirala za namjenske kredite koji su im i odobreni, nakon čega su dobivena novčana sredstva utrošili u druge svrhe.

Nenamjenskim trošenjem novca, imenovane osobe su prekršila odredbe ugovora koje su potpisali sa pomenutim ministarstvom te na taj način oštetila Budžet Federacije BIH za 2006. godinu u iznosu od 41.000,00 KM.

Svi predmeti su predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: