Kod Ribićkog mosta
18

Zbog nesreće na putu Jablanica - Konjic stvorile su se kilometarske kolone vozila

S. Š.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
U jutarnjim satima je na dionici magistralnog puta M-17 došlo do saobraćajne nesreće zbog čega je saobraćaj obustavljen što je dovelo do formiranja kolone automobila.

Kako je zvanično saopćeno iz BIHAMK-a, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica - Konjic (Ribićki most) saobraćaj je obustavljen do završetka policijskog uviđaja.

U Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog Kantona su nam kazali da trenutno nemaju evidentiranu saobraćajnu nesreću na ovoj dionici, ali da će više informacija imati kasnije nakon provjere na terenu.

"Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima", također poručuju iz BIHAMK-a.

Inače, na magistralnom putu M-17 ususret vikendu bilježe se ogromne gužve u pravcu juga naše zemlje. Zbog toga se vozačima savjetuje dodatno strpljenje i oprez pri vožnji.