Tuzla
0

Zbog nespretnog rukovanja pištoljem stradao inspektor

Sarajevo-x.com
Operativni centar MUP TK-a obaviješten je jučer oko 16.50 sati da je u Tuzli u Ulici I Inžinjerijske brigade, u svom stanu smrtonosne povrede upotrebom vatrenog oružja zadobio 32 – godišnji Ervin Tanović, mlađi inspektor u MUP TK-a.

“Nakon provjerene informacije i izvršenog uviđaja, te neophodnih vještačenja, utvrđeno je da je usljed nespretnog rukovanja vatrenim oružjem – pištoljem, od strane Ervina Tanovića, došlo do ispaljenja jednog hica, od kojeg je isti zadobio smrtonosne povrede”, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Miralem Malkić, portparol MUP-a TK.

Međutim, Malkić, zbog istrage koja je u toku, nije želio govoriti o tome pod kojim okolnostima je došlo do ispaljnje hica, da li je Tanović čistio oružje ili je, pak, nešto drugo bilo u pitanju.

Uviđaj su izvršili kantonalni tužilac, službenici Sektora krim. policije, Jedinice policije za podršku, Jedinice za profesionalne standarde MUP TK-a i OKP PU Tuzla, a po naredbi kantonalnog tužioca tijelo preminulog je prevezeno u Komemorativni centar Tuzla radi obdukcije.