{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog neočišćenih cesta u Kantonu Sarajevo zabilježeno 36 saobraćajnih nesreća

Piše: M. N./Klix.ba
23.3.2018. u 08:17
69
141
Zbog neočišćenih cesta u Kantonu Sarajevo zabilježeno 36 saobraćajnih nesreća
69
Zbog neočišćenih cesta u Kantonu Sarajevo zabilježeno 36 saobraćajnih nesreća
Foto: K. S./Klix.ba
Zbog obilnog snijega koji je jučer padao u glavnom gradu BiH zabilježeno je čak 36 saobraćajnih nesreća.
Kako nam je rečeno u MUP-u KS, sve su bile s materijalnom štetom i srećom nije bilo povrijeđenih osoba.

Širom KS jučer su zabilježene ogromne gužve i potpuni kolaps saobraćaja. Vozači su satima stajali u kolonama, vozači gradskog prijevoza su morali mijenjati rute vožnje.

U vrlo kratkom periodu jučer je palo 14 centimetara novog snijega. Brojni vozači su morali parkirati svoja vozila uz cestu ili trotoare i čekati da se stanje stabilizuje.

Situacija je danas nešto bolja. Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog snježnih padavina potpuno je obustavljen saobraćaj na putnim pravcima Livno-Šuica-Kupres i Glamoč-Mliništa, dok je na području cijelog kantona zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila. Na širem području Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča i Grahova puše jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Zbog zaleđene ceste i mjestimičnih sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Zaostalog snijega na cestama ima na pojedinim dionicama puteva preko planinskih prevoja, a iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča , Gacko-Tjentište, Sarajevo-Sokoloac (prevoj Romanija), Srednje-Olovo (prevoj Nišići), Olovo-Kladanj (prevoj Karaula) i Sarajevo- Konjic (prevoj Ivan Sedlo). Upozoravamo i na mjestimičnu poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Zbog izlijevanja rijeke Save u mjestima Gašnica i Bistrica (M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica) saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila. I dalje se saobraća preticajnom trakom u tunelu Igman na autoputu A-1, dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično, kao i na dionici regionalnog puta R-408 Drvar-Martin Brod zbog odrona.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Saobraćaj je jutros obustavljen i na regionalnom putu R-469 Živinice- Kalesija zbog obavljanja uviđaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: