U Brčkom
22

Zbog nedozvoljenog uvoza i prodaje polovnih automobila u BiH optužnica protiv dvije osobe

A. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dvadesetosmogodišnjem Predragu M. iz Brčkog i 45-godišnjoj Milici S. iz Bijeljine prijeti zatvorska kazna zbog nedozvoljenog uvoza i prodaje automobila u Bosni i Hercegovini.

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnice protiv Predraga M. i Milice S. prema kojim su optuženi da su, znajući da nemaju ovlaštenja za trgovinu iz inozemstva uvezli veći broj putničkih motornih vozila, a potom ih prodali kupcima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

"Optuženom Predragu M. stavlja se na teret da je uvozom i prodajom 16 polovnih automobila različitih marki ostvario imovinsku korist od preko 22 hiljade KM, a Milici S. da je na istovjetan način uvozom i prodajom 12 vozila ostvarila imovinsku korist od preko 17 hiljada KM", naveli su iz brčanskog Tužilaštva.

Oboje su optuženi za krivična djela nedozvoljene trgovine s propisanom kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine. Tužilaštvo je u optužnicama predložilo da im se oduzme imovinska korist, koja je stečena krivičnim djelima. Nakon prosljeđivanja Osnovnom sudu Brčko distrikta obje optužnice su u fazi prethodnog saslušanja u cjelosti potvrđene.