Zbog najavljenog slanja policije na građane SDP prozvao vlast da želi izazvati haos u Mostaru

Zbog najavljenog slanja policije na građane SDP prozvao vlast da želi izazvati haos u Mostaru
11
R. D.
3.12.2019. u 12:19
9
komentara
11

dijeljenja
Zbog najavljenog slanja policije na građane SDP prozvao vlast da želi izazvati haos u Mostaru Arman Zalihić (Foto: R. D./Klix.ba)
MUP i Tužilaštvo trebaju u Gradsku upravu, a ne na prosvjednike koji štite zdravlje građana - stav je mostarske organizacije SDP-a na izjavu gradske savjetnice Radmile Komadine da se obratila MUP-u da poduzme sve mjere da do blokade deponije Uborak ne dođe.
U stavu kojeg potpisuje predsjednik mostarskog SDP-a Arman Zalihić poziva se MUP i Tužilaštvo HNK da rade svoj posao u Gradskoj upravi jer se tamo nalaze odgovorni za trovanje građana Mostara."Degutantno je da oni koji ugrožavaju živote građana sada politički pokušavaju oteti institucije države i uperiti ih protiv građana koji se bore za zdravlje svih nas. Okolišna dozvola za deponiju ističe sutra, pa bi nadležne institucije trebale provesti radnje protiv onih koji protuzakonito odlažu otpad, a ne protiv prosvjednika koji štite zakon", kazao je Zalihić.

On dodaje da je jasna namjera da se politički instruiranim sukobom policije i građana stvori potpuni haos u Gradu Mostaru, s ciljem da se odgovorni spase zatvora za očigledni i dokumentirani kriminal vezan za Uborak", zaključio je Zalihić.

Podsjećamo, klauzula pravosnažnosti stare okolišne dozvole deponije Uborak ističe danas, a po građanima deponija je od sutra potpuno nelegalna. Građani neće dopustiti dalje odlaganje smeća i u slučaju da se ono nastavi - blokirat će deponiju.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...