I ranije osuđivan
129

Zbog lažnih dojava o nestalom Kakanjcu El-Eminu Hadžiću uhapšen mladić iz Tuzle

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Mladić S. E. iz Tuzle uhapšen je zbog lažnih dojava koje je plasirao u medije, ali i porodici El-Emina Hadžića iz Kaknja o razlozima njegovog nestanka i lokaciji gdje se nalazi mladić za kojim se traga od 4. januara.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su saopćii da je prije nekoliko dana u bh. medijima objavljena informacija koju je iznio izvjesni Mirza iz Zenice, a u kojoj se navodi da je nestali El-Emin Hadžić otet zbog dugova osobama u Njemačkoj.

Pripadnici Kriminalističke policije MUP-a ZDK su pristupili provjeri navedenih saznanja te utvrđivanju identiteta i pronalasku Mirze koji je tu informaciju plasirao putem medija.

Poduzetnim radnjama došlo se do saznanja da je osoba iz Zenice razgovarala i s porodicom nestalog, lažno se predstavila te da je locirana na području Tuzle. U saradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona utvrđen je stvarni identitet muškarca koji se predstavljao kao Mirza iz Zenice.

Muškarac S. E. (30) je uhapšen i sproveden u službene prostorije MUP-a ZDK, a nakon kriminalističke obrade je utvrđeno da je javnosti plasirao lažne informacije, izmišljene podatke koji se tiču nestanka Hadžića.

Kantonalnom tužilaštvu ZDK bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo lažnog predstavjanjea. Važno je spomenuti da je S. E. i ranije prijavljivan i osuđivano zbog istog krivičnog djela.