Crna hronika
5

Zbog lažne dojave o bombi evakuisane sve srednje škole u Bijeljini

SRNA
Sve srednje škole u Bijeljini bile su evakuisane na skoro dva sata zbog lažne dojave o podmetnutoj bombi u jednoj od njih, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Portparol ovog centra Aleksandra Simojlović rekla je da je Policijskoj stanici Bijeljina jutros u 8:37 sati nepoznati muškarac prijavio da je u jednoj srednjoj školi, ne precizirajući kojoj, postavljena bomba.

Policija je odmah izašla na lice mjesta, evakuisala sve škole, izvršila pregled objekata i utvrdila da je dojava bila lažna.

O slučaju je obaviješteno Okružno tužilaštvo. Istraga je u toku.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina upozoravaju građane, posebno učenike, da lažno prijavljivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo, za šta je propisana kazna prema Krivičnom zakonu Republike Srpske koja se kreće od novčane do kazne zatvora od šest mjeseci.

Iz CJB podsjećaju da je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini prije dva dana dostavljen izvještaj protiv maloljetnog učenika jedne od bijeljinskih srednjih škola koji je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

Maloljetnik je 30. oktobra oko 15:00 sati telefonom prijavio da je u Gimnaziji i Ekonomskoj školi u Bijeljini postavljena bomba.