Crna hronika
0

Zbog krađe goriva iz automobila priveden P.A.

FENA
Službenici policije I PU priveli su jučer u 01.55 sati P.A., rođen 1981. u Sarajevu gdje je i nastanjen zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu.

U saopćenju MUP-a KS-a navodi se da je P.A. zatečen na izvršenju krađe goriva iz automobila "opel kadet", vlasništvo T.E. iz Sarajeva koji je bio parkiran u ulici Stjepana Tomića, općina Centar.

Pregledom je kod P.A. pronađen i oduzet provalnički alat. O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedene osobe bit će preduzete zakonom predviđene mjere.

VOZAČ TROLEJBUSA P.S. PRIJAVIO FIZIČKI NAPAD
Službenicima l PU jučer je P.S. iz Sarajeva prijavio da ga je na radnom mjestu vozača trolejbusa na relaciji Austrijski trg - Dobrinja, tog dana oko 16.30 sati fizički napala nepoznata osoba.

On je zadobio povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCUS-u. Ljekar se nije mogao izjasniti o stepenu povreda.

O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

NEPOZNATA OSOBA UKRALA NOVAC IZ STR "PALMA"

Nepoznata osoba izvšila je jučer oko 15.40 sati u ulici Nerkeza Smajlagića, općina Novi Grad, razbojništvo nad radnicom u STR "Palma". Nepoznata osoba je ukrala izvjesnu sumu novca.

O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

PJEŠAKINJA J.S. TEŠKO POVRIJEĐENA U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI Pješakinja J.S., rođena 1936. u Ilijašu, nastanjena u Zvorniku, zadobila je teške povrede u saobraćajnoj nezgodi jučer oko 15.45 sati na magistralnom puta M -18 Sarajevo - Tuzla općina Vogošća.

Teretno vozilo " renault express", reg. oznake 987 - E - 536, kojim je upravljao Š.M., rođen 1982. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, udarilo je i na kolovoz oborilo pješakinju J.S i njoj je ljekarska pomoć ukazana u KCUS-u.

O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS-a.

DIJETE O.A. TEŠKO POVRIJEĐENO U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI
Jučer oko 16.00 sati u mjestu Osjek, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teške povrede lobanje zadobilo dijete O.A. rođeno 2007. u Sarajevu.

Do nesreće je došlo kad je automobil "VW golf 2", reg. oznake 404-M-629, kojim je upravljala K.I., rođena 1988. u Sarajevu gdje je i nastanjena, skrenuo u desnu stranu van kolovoza, a potom udario u betonski zid podvožnjaka ispod kolovoza zapadnog prilaza Ilidža - Blažuj.

U toj saobraćajnoj nezgodi teške povrede lobanje zadobilo je dijete O.A., rođeno 2007. u Sarajevu gdje je i nastanjeno. Ljekarska pomoć mu je ukazana u KCUS-u gdje je zadržano na liječenju. K.I. je zadobila lakše povrede.

O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS-a.

ZA 24 SATA 31 SAOBRAĆAJNA NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodila se 31 saobraćajna nezgoda od čega 27 s materijalnom štetom. U tim saobraćajnim nezgodama četiri osobe su povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača, pet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.