Crna hronika
0

Završena velika policijska akcija "Prenj"

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policijska akcija "Prenj" završena je hapšenjem 14 lica koja se sumnjiče za krijumčarenje više od 150 kilograma droge skank čija je cijena na ilegalnom narkotržištu zapadne Evrope više od 600.000 eura, potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Uhapšeni u akciji koja se od ranog jutra provodila u više gradova u Hercegovini, uključujući i Mostar, osumnjičena su i za učešće u neovlaštenom prometu droge i organizovani kriminal.

U okviru akcije Agencija za istrage i zaštitu pretresla je 14 lokacija koje se koriste za krijumčarenje droge. 

Akcija u okviru istrage u predmetu "Prenj" bila je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica osumnjičenih za prekogranično krijumčarenje droge sa područja Crne Gore, preko južnog dijela BiH, prema Hrvatskoj.

Tužilaštvo BiH sumnjiči uhapšena lica za krijumčarenje više od 150 kilograma droge skank, čija cijena na ilegalnom narkotržištu na području Hrvatske iznosi više od 150.000 eura, a na ilegalnom tržištu zemalja zapadne Evrope više od 600.000 eura.

 "Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će poslije ispitivanja odlučiti o preduzimanju daljih aktivnosti u vezi sa prijedlogom za određivanje pritvora", rekao je Grubešić.

U akciji, koja je izvedena po nalogu tužioca iz Posebnog odsjeka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, učestvovali su i službenici Granične policije BiH, MUP-a Republike Srpske, Centra javne bezbjednosti Trebinje i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Ostvarena je dobra saradnja i sa policijskim i pravosudnim organima Crne Gore i Hrvatske.