Zaostala cisterna
14

Završen uviđaj na mjestu nesreće kod Olova, ali saobraćaj i dalje u prekidu

A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon završenog policijskog uviđaja stravične saobraćajne nesreće u mjestu Bakići kod Olova, u 20:30 sati je ponovo uspostavljen saobraćaj na magistralnom putu M18, javio je BIHAMK. Nedugo potom stigla je informacija da je saobraćaj ponovo u prekidu.
Kako smo ranije pisali, zbog uviđaja koji je trajao više od pet sati formirale su se kolone vozila duge i do 20 kilometara, a građani su zbog hladnoće i čekanja bili nervozni i ljuti.

"S obzirom na to da su se s obje strane formirale duge kolone vozila, molimo vozače da u nastavku putovanja voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja", poručili su iz BIHAMK-a u u 20:30 sati, da bi potom samo 25 minuta kasnije došla nova informacija o prekidu saobraćaja.

"Ponovo je zbog zaostale cisterne iz saobraćajne nesreće u prekidu saobraćanje na magistralnom putu M-18 Olovo-Srednje, kod mjesta Bakići", istakli su iz BIHAMK-a u drugoj objavi, da bi potom u 21:30 saopćili da se saobraća otežano, jednom trakom.

Podsjećamo, danas se na magistralnom putu M18 Sarajevo-Tuzla dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli profesor Kazafer Bečić i njegova supruga Alzira iz Banovića, dok je njihova unuka teško povrijeđena.