Golf se zapalio nakon prevrtanja
0

Zavidovići: Sletio s puta izbjegavajući dasku sa ekserima

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dvadestogodišnji mladić teško je povrijeđen kada je u mjestu Kazići u opštini Zavidovići njegov automobil prešao preko daske sa ekserima, sletio s puta i prevrnuo se, nakon čega se zapalio, rečeno je Srni u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Dežurni operativni ispričao je da se saobraćajna nesreća dogodila kada je mladić pokušavao da izbjegne dasku sa ekserima koja je bila na krivini.

Policija utvrđuje da li je daska, čije su dimenzije oko 125 sa 10 centimetara, namjerno postavljena na put ili je pala s nekog vozila, rekao je dežurni operativni.

Povrijeđeni je u trenutku nesreće bio sam u Golfu, ali je uspio da se izvuče iz zapaljenog automobila, koji je u potpunosti izgorio.

O ovom slučaju, koji se dogodio sinoć oko 20.15 sati na lokalnom putu u Kazićima, obaviješten je tužilac.  

"Nezavisne novine" navode da je povrijeđen Mirnes Selimović iz Zavidovića i da se za njegov život sada bore ljekari Kliničkog centra Sarajevo, gdje je prevezen jutros iz Kantonalne bolnice Zenica, nakon što se njegovo zdravstveno stanje dodatno pogoršalo.

Prema pisanju ovog lista, svjedoci događaja tvrde da je Selimovićev Golf prije slijetanja s puta prešao preko daske pune eksera, dok je muškarac koji je prvi pritekao u pomoć rekao da se mladić uspio sam izvući iz vozila, ali da je imao opekotine po tijelu.