Bio u bjekstvu
24

Zatvorski čuvar iz Mostara kod kojeg su pronađeni droga i oružje predao se policiji

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Zatvorski čuvar Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Mostar, I.M.(32) iz Širokog Brijega koji je bio u bjekstvu pred policijom nakon što su u njegovoj kući pronađeni droga i oružje danas se u pratnji advokata predao u prostorije Policijske uprave Široki Brijeg.

Kako navode iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, on je lišen slobode te je nad njim zavedena kriminalistička obrada tokom koje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga kao i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Podsjećaju da su 12. novembra radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHK po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu porodične kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koristi osoba I.M. iz mjesta Biograci, Široki Brijeg.

Tom prilikom je pronađena i izuzeta zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te streljiva različitog kalibra.

Po kompletiranju predmeta protiv I.M.(32) bit će upućeno izvješće Kantonalnom tužiteljstvu ZHK u Širokom Brijegu o počinjenim gore navedenim krivičnim djelima.