Crna hronika
0

Zatvorske kazne dvojici bivših direktora zeničkog Doma štampe

FENA
Zenica
Zenica
Bivši direktori Doma štampe d.d. Zenica Asim Kaknjo i Fuad Pjanić danas su presudom Općinskog suda u Zenici osuđeni na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci odnosno tri godine i šest mjeseci.

"Po okončanju dokaznog postupka nepravosnažnom presudom sud je prvooptuženog Asima Kaknju oglasio krivim za krivično djelo nesavjesno privredno poslovanje, za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, u stjecaju s krivičnim djelom zloupotrebe položaja za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od tri godine, te ga osudio na jedinstvenu kaznu u trajanju od četiri godine i deset mjeseci.

Osim toga, presudom, koju je objavila sutkinja Sonja Radošević, Kaknjo je dužan oštećenom društvu „Dom štampe“ d.d. Zenica nadoknaditi štetu u iznosu od 1.272.168,61 KM u roku šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja, saopćila je Alisa Radončić, glasnogovornica Općinskog suda u Zenici.

Drugooptuženi Fuad Pjanić osuđen je za krivično djelo prouzrokovanje stečaja i sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci.