Crna hronika
0

Zatražen pritvor za starca koji je zaklao komšiju u Tuzli

Piše: D. Brkić
Fadil Arnautović (68) iz Tuzle predat je u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a tužiteljica Danica Arapović-Kovačević od nadležnog suda zatražila je za njega mjeru jednomjesečnog istražnog pritvora.

Podsjetimo, Arnautović je u četvrtak poslijepodne zaklao komšiju Halida Azabagića (75), u ulici Meše Selimović, u tuzlanskom naselju Tušanj.

Arnautović, prema tvrdnjama komšija, nije bio u dobrim odnosima sa Azabagićem, a niko od drugih komšija, pa ni poštar, nije smio pokucati na njegova vrata. Komšije navode kako je Arnautoviću smetalo i to što je Azabagić, koji je živio sprat iznad njega, gledao televiziju s pojačanim zvukom.

Međutim, niko od komšija nije mogao ni pretpostaviti da će Arnautović u haustori zgrade zaklati Azabagića, dugogodišnjeg profesora odbrane i zaštite u Mašinskoj školi u Tuzli. Nekadašnji učenici Mašinske škole rekli su nam kako je profesor Azabagić, poznat po nadimku Bagi, bio omiljen profesor u školi, u kojoj je radio pune četiri decenije.

Kantonalna tužiteljica Arapović-Kovačević izdala je naredbe za provođenje dodatnih vještačenja, a saslušat će se i svjedoci. Istraga o svirepom ubistvu se nastavlja.