Treći još u bjekstvu
9

Zatražen pritvor za razbojnike koji su opljačkali prodavnicu i napali policajce u Sarajevu

M. N.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je određivanje pritvora Mirzi Devoviću i Sanelu Zerdi koji su prije dvije noći opljačkali prodavnicu u Hadžićima, a potom uhapšeni nakon filmske potjere.
Postupajući tužilac ih je ispitao i zatražio pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi ometali krivični postupak i utjecali na svjedoke, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela te zbog bojazni da bi njihovim puštanjem na slobodu došlo do uznemirenja javnosti.

Pritvor je zatražen i za Rasima Ganića koji je još uvijek u bjekstvu.. Također, zatraženo je raspisivanje potjernice za njim. Odluku će donijeti Kantonalni sud u Sarajevu.

Devović, Zerda i Ganić se terete za razbojništvo i napad na službenu osobu.

Podsjetimo, trojica Visočaka su uz upotrebu vatrenog oružja u ponedjeljak navečer opljačkala prodavnicu u Hadžićima. Oduzeli su novac i određenu količinu cigareta te pobjegli prema Sarajevu vozilom Fiat. Nakon dramatične potjere uhapšeni su u sarajevskom naselju Otoka.

Tokom akcije hapšenja lakše su povrijeđena dvojica policajaca. Treći muškarac je prijetio policajcima pištoljem i pobjegao te se za njim traga.