|

Zastupnik u Parlamentu FBiH uhapšen prilikom uzimanja 20.000 KM mita

Zastupnik u Parlamentu FBiH uhapšen prilikom uzimanja 20.000 KM mita
1.057
Klix.ba
25.12.2013. u 13:36
346
komentara
1k

dijeljenja
Zastupnik u Parlamentu FBiH uhapšen prilikom uzimanja 20.000 KM mita SIPA (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Djelatnici SIPA-e su na području Tuzle lišili slobode osobu O.M. koja obnaša dužnost zastupnika u Parlamentu Federacije BiH. Nezvanično, riječ je o Midhatu Osmanoviću, zastupniku Stranke za BiH.
Osmanović je na posljednjim lokalnim izborima bio kandidat za načelnika Općine Lukavac.

On je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za organizovani kriminal u vezi sa drugim kaznenim djelima, među kojima i uzimanje mita od jedne osobe, u iznosu od 20.000 KM, radi rješavanja radnog statusa i zaposlenja.

Midhat Osmanović Midhat Osmanović


Djelujući koordinirano, tužilac i djelatnici Tužilaštva BiH, agenti OSA BiH i policijski djelatnici SIPA-e, izvršili su akciju lišenja slobode u jednom hotelu u Tuzli, prilikom primopredaje mita u iznosu od 20.000 KM u označenim novčanicama.

Iz Tužilaštva BiH navode da su aktivnosti izvršene na temelju dostavljenih saznanja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine, a aktivnosti lišenja slobode izvršili su pripadnici SIPA-e. Aktivnosti su provedene uz naredbu Suda BiH.

Nakon lišenja slobode, aktivnosti Tužilaštva BiH, OSA-e i SIPA-e se nastavljaju u pravcu otkrivanja svih osoba uključenih u organizovani kriminal i nezakonite aktivnosti, navodi se u saopćenju za javnost Tužilaštva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (346)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...