Akcija MUP-a KS
11

Zaplijenjeno šest kilograma marihuane, uhapšene dvije osobe

Piše: N. Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Pripadnici Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS jučer su lišili slobode dvije osobe, koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je na konferenciji za medije kazao Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, slobode su lišeni D. S. (1972) i K. J. (1978) iz Kaknja. Pretresom više objekata na području Kantona Sarajevo i automobila Mercedes te pretresom osoba pronađeno je i oduzeto oko šest kilograma marihuane i tri mobilna telefona.

"Najvažnije je kazati da ova droga neće završiti na ulici i kod krajnjeg potrošača, gdje bi njena vrijednost dosegla iznos od 60.000 KM. Naši službenici nastavljaju ovu akciju te iz tih razloga ne možemo ništa više reći o cijelom slučaju", naglasio je Nefić.

Glasnogovornik MUP-a KS je istakao i kako je od početka godine do sada oduzeto ukupno 19 kilograma marihuane, 1.650 grama heroina, 450 grama afetamina, više od 15.000 KM novčanih sredstava u različitim valutama, tri pištolja i veća količina različite municije te oprema za pripremu, vaganje i pakovanje opojnih droga.

"Osim toga, od 1. januara smo evidentirali i 17 krivičnih djela upotrebe vatrenog oružja, od čega je 15 rasvijetljeno", naglasio je Nefić.

Nakon završene kriminalističke obrade, D.S. i K.J. će uz službeni izvještaj danas biti predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.