UIO BiH
0

Zaplijenjene krijumčarene cigarete vrijedne 50.000 KM

Sarajevo-x.com
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje su u suradnji s policijom CJB Trebinje privremeno oduzeli 15.640 paklica krijumčarenih cigareta, ukupne tržišne vrijednosti oko 50.000 KM, objavila je danas Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Prema naredbi Osnovnog suda u Trebinju ovlašteni službenici UIO i CJB Trebinje izvršili su kasno sinoć pretres u dva stambena objekta na području opštine Bileća. Nakon izvedene akcije u jednom stambenom objektu je pronađeno 15.640 paklica cigareta koje su bile namijenjene crnom tržištu.

Radi se o sljedećim cigaretama: Ronhill lights, Ronhill super lights, Walter Wolf, Manchester, Memphis i Eva slims. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe se procjenjuje na približno 50.000 KM, a protiv odgovornih osoba će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o postojanju osnova sumnje za počinjeno krivično djelo.

UIO poziva sve građane Bosne i Hercegovine da na otvorenu liniju Sektora za provođenje i poštivanje carinskih i poreznih zakonskih propisa 080 02 06 07 besplatno i potpuno anonimno prijave svaku nezakonitu trgovinu.