Crna Gora
0

Zaplijenjene cigarete namijenjene sarajevskom crnom tržištu

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Službenici crnogorske policije i carina oduzeli su na graničnom prelazu prema BiH - Sitnica 500 boksova cigareta, vrijednosti od oko šest hiljada eura, koje su, kako se sumnja, bile namijenjene za prodaju na crnom tržištu.

Granična policija Herceg Novi i službenici carinske ispostave su na izlazu iz Crne Gore kontrolisli autobus marke "neoplan", vlasništvo firme "Božur", kojim je upravljao Z.T., državljanin Srbije, kao i suvozač D.M., državljanin Crne Gore.

Prilikom provođenja redovne granične kontrole policijski i carinski službenici su, iza zadnjeg reda sjedišta autobusa, primijetili skrivene najlonske kese, u kojima je pronađeno 150 boksova cigareta različitih marki.

Kako navode iz policije, u prisustvu vozača i suvozača autobusa, uslijedila je detaljna kontrola, pri čemu je na mjestu predviđenom za rezervnu gumu u više najlonskih kesa pronađeno još 350 boksova cigareta.

"U informativnom razgovoru suvozač M.D. je priznao da su pronađene cigarete njegove i da su bile namijenjene daljoj preprodaji u Sarajevu", rekli su iz policije.