Akcija policije u Sarajevu
0

Zaplijenjen kilogram heroina, uhapšena tri dilera

Piše: N. J.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Pripadnici sarajevskog Odjela za borbu protiv zloupotreba droga lišili su slobode tri osobe iz Sarajeva, zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga.

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni sa inicijalima A. F. kontaktirao s dosad neidentifikovanim osobama od kojih je nabavljao veće količine heroina, koji je čuvao u stanovima na području općine Novi Grad, te uz pomoć osumnjičenih D. A. i K. Dž. prodavao konzumentima droge u Sarajevu.

Pretresima stanova koje koriste navedeni, kao i njih samih, pronađeno je oko jedan kilogram heroina, četiri mobilna telefona, novac od preprodaje droge, dvije digitalne vage, metalna presa, kao i drugi pribor za prepakivanje droge.

Nakon saslušanja u policiji osumnjičeni su predani Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. Glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić je istakao da je ova akcija nastavak one od prije dvije sedmice kad je zaplijenjeno 640 grama heroina, ali je dodao da također nastavljaju istragu o osobama povezanim sa ovim osumnjičenim.