Zapaljena dva automobila advokata Fahrije Karkina

S
Sarajevo-x.com
30.11.2011. u 23:30
0
100
Zapaljena dva automobila advokata Fahrije Karkina
0
1/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
2/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
3/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
5/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
6/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
7/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
8/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
9/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
U srijedu oko 20 sati zapaljena su i izgorjela dva automobila čiji je vlasnik advokat Fahrija Karkin poznat i kao branitelj Zijada Turkovića optuženog za ubistva, pokušaj ubistva, šverc droge, iznude i pljačku 2,5 miliona maraka iz Cargo centra Aerodroma Sarajevo.
Kako javlja Federalna televizija, požar na automobilima koji su bili parkirani ispred njegove kuće u naselju Zmajevac iznad Baščaršije, prijavio je sam Karkin. Prema informacijama FTV, izgorjeli su automobili BMW i Volkswagen Buba, oba u Karkinovom vlasništvu.

Ubrzo nakon prijave na mjesto događaja su izašli vatrogasci i ugasili požar, a kompletna šteta te motivi eventualnog namjernog paljenja bit će utvrđeni tokom uviđaja.

Za sada nije poznato da li su automobili namjerno zapaljeni iako sve na to ukazuje, a s obzirom na to da je kontroverzni advokat Karkin poznat po brojnim slučajevima u kojima je branio neke od najpoznatijih osoba iz kriminalnog miljea, a među posljednjima i Zijada Ziku Turkovića koji je osumnjičen za neka od najbrutalnijih ubistava u poslijeratnoj BiH, nije teško zaključiti da postoje brojne osobe koje bi iz raznih poriva mogle uraditi takvo što.


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: