Šteta oko 3.000 eura
0

FOTO / Zapaljen BMW Borisa Nišandžića iz Tuzle

Piše: D. Brkić
U utorak oko 23.15 sati u tuzlanskom naselju Irac zapaljen je automobil BMW, njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo Borisa Nišandžića iz Tuzle. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan, a vlasnik pričinjenu štetu na automobilu procijenjuje na oko 3.000 eura.
Zapaljen BMW u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Zapaljen BMW u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
"Prije nekoliko dana nepoznata osoba mi je prijetila preko telefona. O tome sam obavijestio policiju, koja očito moju prijavu nije ozbiljno shvatila. Sinoć mi je zapaljen automobil, a ja sam sa porodicom cijelu noć bio u stanu bez zaštite. Šta bi bilo da je izrečena prijetnja realizovana", rekao je za Sarajevo-x.com vlasnik zapaljenog automobila Boris Nišandžić.

On kaže kako je nakon paljevine i gašenja požara jedan policajc patrolirao u blizini mjesta događaja. Međutim, uviđaj je obavljen jutros, a Nišandžić ne krije svoje ogorčenje zbog takvog odnosa policije, koja je uprkos njegovoj prijavi o dobijenim prijetnjama cijeli slučaj olako shvatila.

Vlasnik procjenjuje štetu na 3.000 eura (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Vlasnik procjenjuje štetu na 3.000 eura (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
"Za sada samo mogu pretpostavljati ko mi je i zašto prijetio. Imam odranije neke sitne razmirice. No, izgleda da je to sitno preraslo u veoma ozbiljno", kaže Nišandžić.

Uviđaj u srijedu ujutro obavili su službenici MUP-a TK. Istraga je u toku.

Vezani članci