Crna hronika
0

Zagreb: Igrajući se pištoljem policajac ranio ženu

FENA
Ispred zgrade policije u Petrinjskoj ulici jutros oko 8 sati policajac je prilikom nestručnog rukovanja oružjem hicem iz službenog pištolja u nogu ranio 39-godišnju ženu.

Žena je ranjena u desnu potkoljenicu, a nakon što joj je na mjestu događaja pružena prva pomoć prevezena je u bolnicu Merkur.

Očevid i sve okolnosti ovog događaja trebala bi utvrditi kriminalistička policija, a u slučaj se uključila i policijska unutarnja kontrola radi utvrđivanja stegovne odgovornosti 46-godišnjeg policajca kojega očekuje i kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost ljudi i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako se doznaje, nespretni se policajac ispred zgrade policije u Petrinjskoj, u koju dnevno uđe više tisuća građana, igrao novim pištoljem marke HS 2000 kojeg je nedavno preuzeo.

U posjet ranjenoj ženi jutros je odmah otišao i načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad kako bi izrazio žaljenje zbog nesretnog slučaja.

U posljednja 24 sata to je drugi slučaj u kojemu su u glavnoj ulozi nespretni i nepažljivi policajci. Naime, jučer poslijepodne 36-godišnji velikogorički policajac u kući je čistio novi pištolj koji je zadužio. Nakon čišćenja, prilikom punjenja streljivom pištolj je opalilo. Metak je policajca pogodio u lijevu natkoljenicu, prošao kroz nju te pogodio njegovog 65-godišnjeg oca u desno koljeno.