300 kg droge
0

Za uhapšenog u akciji "Tebra" predložen pritvor zbog bojazni od bjekstva

I. P.
Predložen je pritvor za osumnjičenog Vinka Miloševića uhapšenog u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu kodnog naziva "Tebra".

"Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Vinka Miloševića, rođenog 1960. godine u Metkoviću u Hrvatskoj.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH zbog osnova sumnje da je od početka godine pa do 23. oktobra 2019. godine, u sastavu organizovane grupe ljudi učestvovao u krijumčarenju, distribuciji i prodaji narkotika, te je osumnjičen za izvršenje krivičnog djela neovlaštenog prometa opojnim drogama iz člana 195. stav 2. KZ-a BiH.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e i dalje tragaju za osobom koja se dovodi u vezu sa 300 kilograma droge koja je zaplijenjena prošle sedmice kod Čapljine.

Procijenjena vrijednost oduzete droge je četiri miliona konvertibilnih maraka.