Crna hronika
0

Za ubistvo supruga 7,5 godina zatvora

FENA
Belma Brulić (22) oglašena je krivom za ubistvo supruga Latifa (37) i osuđena na sedam i po godina zatvora. Presudu u ovom predmetu, a nakon okončanja prvostepenog postupka, danas je izreklo Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo.

Sud je na temelju subjektivnih i objektivnih dokaza zaključio kako je okrivljena počinila krivično djelo ubistva na podmukao način (kvalifikacija iz optužnice).

Latif Brulić ubijen je hicem iz pištolja 'magnum 357' na spavanju 14. januara 2006. godine, u iznajmljenom stanu u ilidžanskom naselju Sokolović kolonija.

Kako je tokom dokaznog postupka utvrđeno, okrivljena je bila izložena psihičkom i fizičkom zlostavljanju supruga koji joj nije dao razvod braka.

Činjenica da je i sama bila žrtva nasilja uzeta je u obzir kao olakšavajuća okolnost pri odmjeravanju visine kazne. Usto, Sud je imao u vidu da okrivljena nije ranije kažnjavana, njeno korektno ponašanje tokom suđenja, te ranu životnu dob.

Pritvor protiv okrivljene se produžava, a u izdržavanje kazne bit će uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 15. januara 2006. godine.

Porodica oštećenog s eventualnim imovinskopravnim zahtjevom upućena je na parnicu.