Sarajevo
0

Za sedam sati počinjene četiri pljačke

Sarajevo-x.com
Na području Kantona Sarajevo jučer od 18.50 sati pa jutros do 2.15 sati počinjene su četiri pljačke, a nijedan lopov nije identifikovan.

Prva pljačka počinjena je u 18. 50 sati u sportskoj kladionici “Bet Live” koja se nalazi u ulici Safeta Zajke. Nepoznata osoba ušla je u kladionicu i prijeteći da će pucati iz pištolja, zatražila novac od radnice. Radnica, uplašena za svoj život, pljačkašu je dala novac.

Druga pljačka dogodila se u 19.15 sati u ulici Odobašina. Nepoznata osoba je, također, prijeteći pištoljem otrgla torbu od H.M. U torbi se nalazio novac, mobilni telefon, i ključevi.

U ulici Antuna Branka Šimića u 21 sat prijeteći radnici nožem nepoznata osoba opljačkala je prodavnicu “Nani” iz koje je ukrao novac i cigarete.

U 2.15 sati nekoliko maskiranih osoba naoružanih automatskom puškom opljačkali su benzinsku pumpu “Energopetrol” koja se nalazi u vogošćanskoj ulici Igmanska.

O svim ovim slučajevima obavješteno je sarajevsko Kantonalno tužilaštvo, a policija radi na identifikaciji i pronalasku počinioca krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a KS.