Podmetnut požar
20

Za sedam dana u Sarajevu zapaljeno sedam automobila

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: Čitatelj)
Automobil Škoda Rapid je u srijedu oko dva sata poslije ponoći zapaljen u sarajevskoj općini Centar, u ulici Slatina. Brzom reakcijom vatrogasaca požar je ugašen i srećom niko nije povrijeđen, saznajemo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sarajevski policajci obavili su uviđaj na mjestu incidenta kada su konstatovali kako je požar na automobilu podmetnula nepoznata osoba. Inače, ovo vozilo koristi K. Ć. iz Sarajeva.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, a o događaju je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Na Škodi Rapid pričinjena je veća materijalna šteta.

Podsjećamo, ovo je sedmo vozilo koje je zapaljeno na području glavnog grada BiH protekle sedmice. Prema izvještaju MUP-a KS, šest vozila zapaljeno je u ponedjeljak na Kromolju, Šipu i u Vogošći.

Automobili marki Škoda Octavia i Mercedes izgorjeli su u ulici Kromolj. U Vogošći su zapaljeni Rexton i Passat, a uhapšen je 42-godišnji E. B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti. Audi i Polo izgorjeli su u sarajevskom naselju Šip, u ulici Branilaca Šipa.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju ovih slučajeva.