Crna hronika
0

Za saobraćajnu nesreću kod Žepča osumnjičen Mirsad Salkić

FENA
Ispred stacionara DZ Žepče (Foto: Radiopostaja Žepče)
Ispred stacionara DZ Žepče (Foto: Radiopostaja Žepče)
Od preživjelih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak na putu M-17, u mjestu Goliješnica, općine Žepče, u Kantonalnoj bolnici Zenica još uvijek je životno ugrožen Emir Čeljo, 22-godišnjak iz Sarajeva.

Kako je izjavio dr. Harun Hodžić, pomoćnik direktora KB Zenica, Čeljo je zadobio povrede grudnog koša i karlice i liječi se na intenzivnoj njezi Odjela hirurškog šoka.

Jedanaestogodišnja Nikolina Marić iz Žepča, čiji je godinu dana stariji brat Nikola jučer ujutro preminuo u bolnici od povreda zadobijenih u istoj nesreći, izvan je životne opasnosti i nalazi se na Odjelu neurohirurgije.

Na Odjelu ortopedije liječe se Tanja Marić (10), njen brat Toni Marić i Andrija Marić (44), svi iz Žepča.

Tokom dana s bolničkog liječenja otpušteni su Dragica Marić (40) iz Žepča, Adnan Janjoš (21) iz Sarajeva, Mirnes Selimović (20) iz Vogošće i Mirsad Salkić (24) iz Ilijaša.

Mirsad Salkić je priveden od službenika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje da je upravljajući vozilom golf izazvao tešku saobraćajnu nezgodu u kojoj su živote izgubili Ana Marić (42) iz Žepča, Admir Bjelak (26) iz Sarajeva te dječak Nikola Marić.